Om serien i AlrunornA.


Serien tar plats i en värld som kallas Bortomstans. Man skulle kanske bäst beskriva Bortomstans som en spegelvärld till vår egen, eller kanske ännu bättre, en skrattspegel.


Där möter vi vännerna:

Jubbe.

Jubbe tillhör arten Auberginus sapiens.(Intelligent äggplanta, nåja, intelligent om man jämfört med en vanlig äggplanta, eller ännu bättre, jämför med en sten.)

Jubbe är en snäll kille, planta, som klarar av saker han inte borde kunna klara av, bara för att han inte vet att han inte kan klara av dem. Som humlan som inte vet att den inte kan flyga, och därför flyger den ändå.

De enda elakheter som kommer från Jubbe är i rent oförstånd, ja om det inte är riktat mot en gnagare eller hardjur då förstås.


Rällo.

Är en vanlig homo sapiens. Mer av en knäppadel än knapadel. Marginellt smartare än Jubbe, vilket inte alltid är en fördel. Tror sig vara mera världsvan än han faktiskt är. Hans boning är en gammal borg med tillhörande krypta.Cap-Os.

Cap-Os tillhör det ovanliga släktet skull verborum, talande döskalle. Cap-Os är en väldigt gammal släkting till Rällo, och låg tidigare nere i kryptan innan Jubbe tog ut honom för att han skulle få lite sol.

Cap-Os största, och enda, nöje är att bita folk i fingrarna då han kommer åt. Läskigt nog har han betydligt mer hjärna än Jubbe och Rällo tillsammans.Zeuxis.  (Vägrade infinna sig då detta skulle tecknas!)

Är som Rällo, en homo sapiens. Zeuxis är lite av allt i allo, tänkare, filosof, uppfinnare, mentor och gammal. Han lever eremitliv i ett kollektiv med andra eremiter, skulle bli för ensamt annars.

Han är en hygglig och snäll prick, så länge man inte petar på hans uppfinningar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar