Om serien i AlrunornA.


Serien tar plats i en värld som kallas Bortomstans. Man skulle kanske bäst beskriva Bortomstans som en spegelvärld till vår egen, eller kanske ännu bättre, en skrattspegel.


Där möter vi vännerna:

Jubbe.

Jubbe tillhör arten Auberginus sapiens.(Intelligent äggplanta, nåja, intelligent om man jämfört med en vanlig äggplanta, eller ännu bättre, jämför med en sten.)

Jubbe är en snäll kille, planta, som klarar av saker han inte borde kunna klara av, bara för att han inte vet att han inte kan klara av dem. Som humlan som inte vet att den inte kan flyga, och därför flyger den ändå.

De enda elakheter som kommer från Jubbe är i rent oförstånd, ja om det inte är riktat mot en gnagare eller hardjur då förstås.


Rällo.

Är en vanlig homo sapiens. Mer av en knäppadel än knapadel. Marginellt smartare än Jubbe, vilket inte alltid är en fördel. Tror sig vara mera världsvan än han faktiskt är. Hans boning är en gammal borg med tillhörande krypta.Cap-Os.

Cap-Os tillhör det ovanliga släktet skull verborum, talande döskalle. Cap-Os är en väldigt gammal släkting till Rällo, och låg tidigare nere i kryptan innan Jubbe tog ut honom för att han skulle få lite sol.

Cap-Os största, och enda, nöje är att bita folk i fingrarna då han kommer åt. Läskigt nog har han betydligt mer hjärna än Jubbe och Rällo tillsammans.Zeuxis.  (Vägrade infinna sig då detta skulle tecknas!)

Är som Rällo, en homo sapiens. Zeuxis är lite av allt i allo, tänkare, filosof, uppfinnare, mentor och gammal. Han lever eremitliv i ett kollektiv med andra eremiter, skulle bli för ensamt annars.

Han är en hygglig och snäll prick, så länge man inte petar på hans uppfinningar.


1 kommentar:

  1. Det är en klar fördel om du låter de olika karaktärerna samspela med varandra i avsnitt efter avsnitt, så att läsaren vet vad de går för och vad som kan förväntas av de olika karaktärerna. Hämta gärna inspiration från folksagornas värld. Där finns som bekant makthavare (kungar, frottningar, prinsar, prinsessor) och figurer som står längst ned på samhällsstegen, med namn som beskriver dem, typ Dummerjöns. I sagans värld är det ofta så, att Dummerjöns drar det längsta strået till sist. Ett annat bra exempel är långfilmen Forrest Gump.

    Som inspiration ovad gäller intriger o d rekommenderar jag dig att läsa böcker om Dickie Dick Dickens; se exempelvis https://sv.wikipedia.org/wiki/Dickie_Dick_Dickens (en handfull böcker om Dickie finns utgivna på svenska). Även två böcker av Richard Powell tror jag kan utgöra inspiration för dig. Googla på Richard Powell + Pionjärerna samt Richard Powell + Don Quixote USA. I samtliga dessa tre boktips till dig finner du exempel på hur en Dummerjöns mot alla odds tycks kunna göra karriär. Jfr även filmer med kommissarie Clouseau och hans betjänt Cato.

    Om någon ska lyckas med att skapa nya seriefigurer är det just du, Svarte. Inte nog med att du är en driven tecknare. Du verkar dessutom ha metakognitiv kompetens, dvs förmåga att ta in och ta till dig vad som krävs för att skapa något med högt underhållningsvärde.

    Kort sagt: Du är ovanligt talangfull. Glöm aldrig det om/när livet emellanåt känns motigt.

    SvaraRadera